Rekordan broj posjetilaca na planinama BiH

U ski-centru na Mrakovici na Kozari kod Prijedora u četvrtak naveče počelo je noćno skijanje.

Toj zimskoj radosti na snježnom pokrivaču visokom oko 30 centimetara obradovali su se brojni posjetioci na Mrakovici koji su došli sa područja prijedorske i banjalučke regije, ali i iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

„Skijališta su nam preko dana gotovo puna, a pravu atrakciju zaljubljenici u snijeg imaju noću kada se mogu skijati pod reflektorima“, rekao je Božo Grbić, predsjednik Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“, čiji se članovi brinu o tome da na ski-stazama na Mrakovici sve funkcioniše.

„Skijašima su uz ugođaj noćnog skijanja pod reflektorima na raspolaganju dvije uređene ski-staze u dužini od po 600 metara, kao i dva ski-lifta kapaciteta 900 mjesta po satu“, rekao je Grbić.

On je istakao da imaju i dobre smještajne kapacitete u potpuno renoviranom ski-centru.

„Potrudili smo se da ove godine obezbijedimo i grijanje u našem centru, čiji su smještajni kapaciteti 20 ležajeva. Cijene noćenja su simbolične i iznose samo 10 KM“, rekao je Grbić.

Cijene usluga u ski-centru na Mrakovici na nivou su prošlogodišnjih, pa tako dnevna karta korištenja ski-lifta za odrasle košta 15, a za djecu 10 KM.

Skijašima je na raspolaganju i iznajmljivanje skijaške opreme. Onima koji nemaju potrebnu opremu na raspolaganju je oko 100 skijaških kompleta.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.