Riješen problem grijanja u osnovnoj školi u Omarskoj

U Osnovnoj školi /OŠ/ “Vuk Karadžić” u Omarskoj, kod Prijedora, danas je puštena u rad i druga peć za grijanje, ukupne vrijednosti 20.000 KM, a riječ je o donaciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Saša Bursać potvrdio je da je inicijatva krenula od njih, nakon što su stare i dotrajale peći za grijanje prestale sa radom i dovele u pitanje početak nastave u drugom polugodištu.

– Direktor nam se obratio za pomoć, a mi smo išli dalje. Srećom, predsjednik je brzo reagovao i prva peć je bila u funkciji već dan uoči početka drugog polugodišta – rekao je Bursać.

Bursać je obećao i da će kao prilog ovoj akciji i Šumsko gazdinstvo Prijedor, čiji je on direktor, donirati 10 metara kubnih drva za ovu školu za iduću sezonu grijanja.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Branko Babić kaže da je prva peć, jačine 350 kilovata, zbog blage zime bila dovoljna za zagrijavanje učionica, a da će sa ovom drugom bezbrižno ući u iduću zimu.

– Donacija nam mnogo znači, jer škola gravitira za područja pet sela tako da kada đaci iz udaljenijih područja doputuju na nastavu, ovdje ih čekaju tople učionice – rekao je Babić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla je da svaka donacija, pa i ova doprinose unapređenju nastavnog procesa kroz poboljšanje uslova rada i za učenike i nastavnike.

U školi u Omarskoj koja ima 408 učenika raspoređenih u 30 odjeljenja, sa nestrpljenjem se očekuje nastavak ulaganja u ovaj školski objekat.

Riječ je o početku izgradnje školske dvorane koju će pomoći Srbija, kako je najavljeno prije nekoliko dana u Beogradu.

Autor: Jasna Dragojević – SrpskaInfo.com

Comments are closed.