Sa troje djece žive u kući bez struje i sa 35 KM primanja

avaz-bez struje-35 maraka doplatkaSa 35 maraka, koliko dobijaju mjesečno, na ime dječijeg doplatka Nijaz Prozor (32) i njegova nevjenčana supruga Indira Hodžić (30), mještani ljubijskog zaseoka Hodžići kod Prijedora, hrane troje djece! Kako, znaju samo oni, jer za najstariju desetogodišnju Sanju, učenicu četvrtog razreda, treba osigurati i mjesečnu kartu za prijevoz do škole, a za najmlađu Aldijanu koja ima samo mjesec dana, pelene i hranu.

Veliki dug
I to nije jedini problem ove sirotinje, jer u trošnoj kućici koju su naslijedili s dugom za struju „teškim“ čak 3.500 maraka u posljednjoj godini nije zasvijetlila sijalica. Struja im je isključena. Nijaz, koji radi samo onda kad ga neko zove na nadnicu, iskreno priznaje da ne zna kako će dug platiti.

Sanja Prozor, odlična je učenica četvrtog razreda. Kaže da njeni drugari iz škole znaju da nema čak ni struje u kući, jer to, kako kaže, ne krije.

-To mi i najteže pada. Žao mi je djece jer im je teško bez struje, Sanje koja bi nekad uveče i učila, Elme koja ne zna šta je crtani film… Ovako upalimo malu svijeću pa u krevet. Rano liježemo a rano i ustajemo – kaže oporim glasom Nijaz.

Nije rješenje
Dodaje da reprogram dugovanja za njega nije rješenje, jer nije siguran da bi ga od nadničenja, s kojim se bori od svoje dvanaeste godine, mogao i platiti.
Dnevni avaz

Comments are closed.