Sahranjena prijedorska novinarka Dinka Kovačević

U prisustvu porodice, kolega novinara, prijatelja i velikog broja Prijedorčana, danas je na gradskom groblju Pašinac sahranjena Dinka Kovačević, novinarka Informativno-poslovnog centra „Kozarski vjesnik“ i dopisnica banjalučkih Nezavinsih novina.

Od nje su se prigodnim riječima na komemoraciji koja je organizovana u sali Pozorišta Prijedor oprostile kolege novinari.

Direktor IPC „Kozarski vjesnik“ Zoran Sovilj istakao je da novinari kao i ljekari nemaju mnogo vremena, a ni želje da brinu o sebi.

„Mnogo toga je uradila za druge i mnogo toga napisala za druge, o sebi nije mnogo brinula, a mi smo toga postali svjesni tek kad je otišla“, rekao je Sovilj.

On je dodao da se Dinka nikada nije žalila, a da je očigledno nešto mučilo, što zbog predanosti novinarskom poslu nije stigla da podijeli sa drugima.

„To je nije sprečavalo da itekako profesionalno obavlja svoj posao i bila je primjer kakav novinar treba biti i kako treba pristupati novinarskom zadatku“, dodao je Sovilj.

Ispred redakcije Nezavisnih novina, čija je Dinka bila dugogodišnji dopisnica, oproštajno pismo je pročitao zamjenik glavnog i odgovornog urednika Saša Čavrag.

„Dinka je bila žena velikog srca, neizmjerne duše i neumornog duha, borac i lavica koja je voljela život, ljude i posao koji je obavljala s ljubavlju i predanošću“, kazao je Čavrag.

On je dodao i da će upravo zbog tih svojih vrlina nedostajati i svojoj porodici, prijateljima i kolegama novinarima.

Ispred redakcije lokalne medijske kuće u kojoj je Dinka Kovačević bila zaposlena 27 godina, na komemoraciji je govorila urednik RTV Prijedor Tanja Mandić.

„Još uvijek ne možemo prihvatiti istinu da si zauvijek otišla i zato nama novinarima, kojima rečenice uvijek idu glatko, sada ponestaje riječi da ih sastavimo. Riječi nemamo i ovo je jedan od najtežih tekstova, koji smo, na žalost morali napisati“, kazala je Mandićeva.

Ona je dodala da je Dinka bila neiscrpno vrelo šarma, sjajnih opaski, često i na svoj račun.

„Bila je vrhinski profesionalac, ali i sjajna majka koja je sanjala dan kada će ih uzvesti na pravi put, što eto, igrom sudbine neće dočekati“, dodala je Mandićeva.

Dinka Kovačević, rođena 1961.godine, iznenada je preminula u utorak nakon kraće bolesti, a za sobom je ostavila ožaloćene sina, kćerku i supruga, te zatečene kolege novinare i sve oni koji su poznavali ovu vrsnu novinarku i cijenili njen rad.

Comments are closed.