Salon turizma u Prijedoru

U Prijedoru je u petak otvoren Prvi salon turizma tokom kojeg su, osim domaće, svoju ponudu predstavile i turističke organizacije iz Banjaluke i Kozarske Dubice, te više turističkih agencija. Direktor hotela „Prijedor“, koji je i organizator ove manifestacije, Željko Ivošević je rekao da je cilj ovog Salona turizma promocija turističke ponude Potkozarja i izlazak prema svim turističkim organizacijama i agencijama u BiH radi razvoja receptivnog turizma.

Direktorica Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić je najavila da će u okviru salona biti organizovan i okrugli sto o razvoju receptivnog turizma. Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka „Kozara“, je rekao da ponude i promocije turističkih proizvoda „Kozare“ jesu veće, ali da je istovremeno globalna kriza uticala na broj posjetilaca.

„Mi smo zadovoljni da smo uspjeli održati broj posjetilaca na nivou prošlogodišnjeg, tako da i ove godine očekujemo oko 70 000 posjetilaca“, dodao je Romčević. Osim Turističkih organizacija i agencija na salonu se predstavio i Aero klub Prijedor koji svim zainteresovanima nudi panoramsko letenje iznad Kozare i Potkozarja. Salon je priređen u okviru Sajma knjiga, koji Hotel „Prijedor“ organizuje drugu godinu zaredom.

Drugi sajam knjige otvoren je 16. novembra a na njemu 45 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske knjige prodaje po cijenama nižim i do 30 odsto nego u knjižarama. Sajamski prostor u hotelu „Prijedor“ otvoren je svakog dana od 10 do 20 časova. Ulaz je besplatan kao poklon građanima Prijedora za 25 godina rada hotela „Prijedor“. Organizator manifestacije je hotel „Prijedor“, a pokrovitelj prijedorska opština.

Comments are closed.