Sankcionisan 191 vozač zbog brze vožnje i alkohola

alkohol

Na području Centra javne bezbjednosti Prijedor tokom proteklog vikenda realizovana je republička akcija „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli brzine kretanja vozila i prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu“.

Tokom akcije koja je realizovana u trajanju po osam časova dnevno policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su kontrolisali 380 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 132 vozača su sankcionisana zbog prekoračenja brzine.

Kontroli prisustva alkohola u organizmu podvrgnuto je ukupno 227 vozača, od kojih je kod 59 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Kod jednog vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu preko 2 g/k. 28 vozača je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, a najduže 12 časova. Zbog počinjenih drugih prekršaja sankcionisano je 26 vozača.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vozače da se pridržavaju zakononskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, te da ne konzumiraju alkohol prilikom učešća u soabraćaju.

Autor: MUP RS

Comments are closed.