Sankcionisano 58 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

alkotest-ATV

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor, su na području Centra, tokom proteklog vikenda planski realizovali aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, usmjerenu na vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom realizovanih aktivnosti kontrolisano je 119 vozača. Ukupno je sankcionisano 58 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 16 vozača je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, a najduže 12 časova.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih propisa, a policijski službenici će kontinuirano nastaviti sa aktivnostima kontrole učesnika u saobraćaju gdje je akcent stavljen na primjenu mjere zadržavanje lišenjem slobode, kojom je propisano lišenje slobode lica koje je zatečeno u izvršenju prekršaja, a lice je pod uticajem je alkohola u organizmu preko 1,00 g/kg, pod uticajem opojnih sredstava ili je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Napominjemo, ukoliko se pod gore navedenim okolnostima počini prekršaj u saobraćaju prema takvom licu se može primjeniti mjera premještanja vozila čiji troškovi idu na račun počinioca prekršaja.

Autor: MUP RS

Comments are closed.