Saopštenje načelnika opštine

Od početka aprila mjeseca preduzeće „Prijedor putevi“ zvanično je počelo radove na rekonstrukciji gradskih ulica i dijela magistralnog puta koji prolazi kroz područje naše opštine u dužini od 5300 metara.
Riječ je o projektu vrijednom 5,4 miliona KM koji je opština Prijedor kandidovala kod Vlade RS, za koji su odobrena sredstva iz Razvojnog programa RS i potpisan ugovor o izvođenju radova.
Radi se o rekonstrukciji ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca ispod podvožnjaka sa rekonstrukcijom raskrsnica kod „Satka“ i „Jugobanke“ u dužini od 400 metara, rehabilitaciji magistralnog puta M-15 koji prolazi kroz grad od Tešinića, kraj autobuske stanice i zgrade Karingtonka do mosta na Sani u dužini od oko 2 kilometra, rehabilitacija ulice Akademika Jovana Raškovića u centru grada u dužini od 450 metara, ulice Nikole Pašića i Svetosavske u dužini 150 metara odnosno 400 metara, Zanatske ulice, ulice Prvog maja i izgradnji jednostranog trotoara u Kozarskoj ulici.
Radovi će trajati 150 dana i očekivani završetak radova 1.septembar.
Budući da su radovi u punom jeku, a obuhvataju veliku površinu gradskih saobraćajnica na kojima je inače u periodu koji je pred nama velika frekvencija vozila, ovim putem molimo sve vozače, pješake, ali i stanare stambenih objekata koji su smješteni u zoni izvođenja radova da imaju strpljenja i da se prilagode uslovima vožnje koje će diktirati radovi na terenu.
Kako se ove pomenute aktivnosti odvijaju u interesu stanovnika opštine Prijedor jer će nakon što se radovi završe pomenute saobraćajnice biti moderne i pružaće znatno bolje uslove za odvijanje saobraćaja, s pravom od svih očekujemo razumijavanje i strpljenje.
Očekuje se da će radovi biti završeni i prije ugovorenog roka s obzirom na intenzitet radova.
Marko Pavić
Načelnik opštine Prijedor

Comments are closed.