Saopštenje za javnost Foruma za bezbjednost grada Prijedora

forum za bezbjednost zajednice-prijedorNa sjednici Foruma za bezbjednost zajednice Grada Prijedora održanoj dana 06.12.2012. godine, zaključeno je da se u cilju veće bezbjednosti građana i njihove imovine, a u vezi sa predstojećim praznicima, Forum obrati građanima i institucijama putem sljedećeg apela:

1. Forum za bezbjednost traži od Inspekcijskih organa opštine Prijedor i Stanice javne bezbjednosti Prijedor da maksimalno pojačaju djelovanje kada je u pitanju kontrola nelegalnog prometa i upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, a posebno na javnim mjestima i u vrijeme održavanja javnih okupljanja građana na gradskim ulicama i trgovima.

2. Posebnu pažnju posvetiti kontroli nad sprovođenjem Odluke o radu ugostiteljskih objekata i točenja alkohola vidno pijanim licima i maloljetnim licima.

3. Upozoravaju se roditelji maloljetne dijece na svoju zakonsku obavezu nadzora nad djecom i direktnu odgovornost za postupke maloljetnika u vezi sa Zakonom o javnom redu i miru i drugim zakonima.

4. Forum traži od Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja da poveća kontrolu vozača kada je u pitanju pridržavanje ograničenja brzine kretanja vozila i vožnje pod dejstvom alkohola, a posebno u noćnim satima i u dane vikenda.

Svim građanima i institucijama sa područja Grada Prijedora Forum za bezbjednost želi srećne predstojeće državne i vjerske praznike uz napomenu da je dobra bezbjednost interes svakog pojedinca u zajednici.

FORUM ZA BEZBJEDNOST GRADA PRIJEDORA

Comments are closed.