Saopštenje za javnost povodom posjete Prijedoru ambasadora Švajcarske u BiH

Njegova ekselencija ambasador Švajcarske u BiH Andre Šaler posjetio je danas opštinu Prijedor u povodu priprema za posjetu parlamentarne delegacije Švajcarske Bosni i Hercegovini koja je predviđena u periodu od 1-3.novembra 2012.godine.

Riječ je o posjeti delegacije koju će činiti članovi Spoljno-političke komisije Gornjeg doma švajcarskog Parlamenta i prva destinacija koju će posjetiti 1.novembra biće opština Prijedor.

Nakon završenih razgovora sa njegovom ekselencijom, ambasadorom Andre Šalerom, načelnik opštine Prijedor Marko Pavić je izrazio izuzetno zadovoljstvo što će ovako visoka delegacija iz Švajcarske posjetiti Prijedor.

On je istakao da ovu komisiju želi upoznati s tim šta mi radimo u Prijedoru, kakve su naše vizije razvoja i kakva je uloga građana u odlučivanju o svim pitanjima društvenog života i rada u Prijedoru.

Načelnik Pavić je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo što je Švajcarska izdvojila značajna sredstva za rješavanje ključnim problema stanovnika opštine Prijedor, prije svega preko 14 miliona švajcarskih franaka za projekte kao što su vodosnabdijevanje i drugi infrasturkturni projekti u našem gradu.

Načelnik Pavić je istakao i da je rukovodstvo opštine spremno da razgovarao svim pitanjima koja ovu delegaciju budu interesovala.

Prvenstveno nam je bitno i naša je želja, istakao je načelnik Pavić, da se svakako vidi da su sredstva Švajcarske transparentno trošena na korist građana opštine Prijedor i da je Prijedor destinacija u koju vrijedi doći i u koju vrijedi ulagati.
KABINET NAČELNIKA
ODNOSI S JAVNOŠĆU

Comments are closed.