Sastanak Pavić-Kasipović: Adaptacija Pozorišta Prijedor naredne godine?

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izrazio je danas nadu da će u narednoj godini Vlada Republike Srpske i grad Prijedor obezbijediti potreban novac za adaptaciju zgrade Pozorišta Prijedor koja prokišnjava već više od pet godina.

„Upoznaću Vladu sa razmišljanjem ovdje u Prijedoru koje dijeli i Ministarstvo prosvjete i kulture, a u pogledu adaptacije pozorišta koje je izvrsno kao ansambl, a radi u vrlo teškim uslovima“, rekao je Kasipović novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa rukovodstvom grada.

On je dodao da je putem ovog Ministarstva u Prijedor uloženo oko 3,7 miliona KM i da je to praktično vidljivo u gotovo svim školama u ovom gradu.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je za nadogradnju i opremanje pozorišne zgrade potrebno oko 600.000 KM.

„Od Ministarstva je potrebno 200.000 KM, a ostatak bi obezbijedio grad. Dogovorili smo se da to uradimo u idućoj godini „, dodao je Pavić.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da se nada da su današnji razgovori ministra Kasipovića i gradonačelnikaa Pavića ovaj put zaista ozbiljni i da će naredne godine pozorište dočekati pokrivanje objekta.

„Zgrada Pozorišta Prijedor nema više vremena. Krajnje je vrijeme da se bar pokrije i tako zaštiti od daljeg propadanja. Iskreno se nadam da je to naredna kalendarska godina“, kazao je Baroš novinarima u Prijedoru.

Radovi u prvoj fazi bili bi nadogradnja i pokrivanje, a u drugoj opremanje.

„Vrijednost prve faze, prema novim proračunima, jer projekat je napravljen prije pet i po godina, trebalo bi da bude oko 400.000 KM, a druge dodatnih 200.000 KM“, naveo je Baroš.

Ministar Kasipović je razgovarao sa rukovodstvom grada u kabinetu gradonačelnika, te s gradonačelnikom Pavićem otvorio senzornu sobu u „Centru Sunce“, a ranije planirana posjeta Pozorištu Prijedor, predviđena prvobitnim protokolom, u međuvremenu je otkazana.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.