Scontoprom dobio posao vrijedan šest miliona eura

Prijedorska firma Scontoprom, koja se bavi proizvodnjom namještaja i presvlaka za namještaj, sklopila je s litvanskom kompanijom „Trivilita“ posao vrijedan 6.000.000 eura.
Potvrdio nam je to Srđan Josipović, pomoćnik menadžera Scontoproma, objašnjavajući da se radi o šivenju madraca. Posao će, kaže on, biti organiziran već krajem ove sedmice kako bi prva isporuka ovih proizvoda prema Litvaniji mogla krenuti krajem juna.
– Riječ je o velikoj firmi koja u vlastitoj proizvodnji zapošljava skoro 550 radnika i jednoj od 20 firmi iz grupacije Interscalit koje se bave proizvodnjom madraca, sjedećeg namještaja, kreveta, uglavnom za IKEA-u, ali i još neke velike kupce. Zanimljivo je da nas je za ovaj posao, a na osnovu ranije uspješne saradnje, preporučila IKEA-ina kancelarija iz Praga nakon saznanja da Trivilita traga za ozbiljnim, poslovno provjerenim i konkurentnim dobavljačem – kazao je Josipović.
Dodaje da poslovni ugovor s Trivilitom podrazumijeva ne samo proširivanje kapaciteta nego i nova zapošljavanja.
– Uskoro otvaramo i novu liniju za ove proizvode i tada će biti poznato i koliko ćemo novih radnih mjesta otvoriti. Sve će zavisiti i od obima posla, koji se na godišnjem nivou može povećati za još 3.000.000 eura – kazao je Josipović.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.