Sedmi „Dani zime na Kozari“ 3. februara

dani zime 2011 na kozari-arhiva„Dani zime na Kozari“ održaće se ove godine 3. februara, a dan ranije omladinski planinarski marš na ruti Lisina – Mrakovica, najavila je direktorica Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić.

„Sedmu godinu zaredom ova manifestacija se organizuje u svrhu promovisanja planine Kozare, Nacionalnog parka `Kozara`, lovačkih udruženja, sportsko-alpinističkih klubova, planinarskih udruženja, skijaških udruženja i svih ostalih turističkih subjekata u okruženju“, rekla je Ganićeva.

Ona ja istakla da su ciljevi manifestacije omasovljenje posjete planini Kozari u zimskom periodu, prvenstveno djece školskog uzrasta, kako sa područja Prijedora, tako i ostalih lokalnih zajednica koje gravitiraju planini Kozari, promocija i zaštita planine Kozare i podizanje ekološke svijesti stanovništva.

„Manifestacija `Dani zime na Kozari` je regionalnog karaktera i sadrži sportsko takmičenje gradova i opština u zimskim igrama, gastro takmičenje turističko-ugostiteljskih škola u pripremanju kotlića, kao i bogat kulturno-zabavni program“, dodala je Ganićeva.

Organizatori „Dana zime na Kozari“ su Turistička organizacija opštine Prijedor i grad Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije opština Kozarska Dubica, Gradiška, Kostajnica, Srbac, Laktaši i grada Banjaluke, Lokalna agencija za razvoj Novi Grad, opština Oštra Luka i Nacionalni park „Kozara“, dok planinarski marš organizuje Klub ekstremnih sportova „Albatros“ Prijedor.

Pokrovitelji manifestacije su grad Prijedor, Ministarstvo trgovine i turizma i Republike Srpske i Ministartsvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.