Sedmočlana porodica dobiće novu kuću

Oku nezamisliva sirotinja i činjenica da su protekle zime provodili u daščati ne većoj od desetak kvadrata, u koju stane samo oveći krevet i šporet na drva, za sedmočlanu porodicu nevjenčanog bračnog para Laze Mrđe i Božane Lukić, mještana Petrovog Gaja kod Prijedora, već za nekoliko mjeseci biće prošlost.

Nakon što su njihovu nevolju prepoznali „Hleb života“ iz Prijedora i humanitarna organizacija „Moji bližnji „ iz Holandije, ova siromašna porodica će već u februaru naredne godine dobiti novu, veliku i lijepu montažnu kuću. Biće postavljena na ovih dana izliveni temelj, na veliku radost Božane (35) koja priželjkuje dan kada će njena porodica biti zajedno i na okupu.

-Starije dvoje djece spava kod rođaka jer u baraci nema mjesta za sve. Nema ni vode, a kad ložimo, strahujemo da se daščara noću ne zapali. Ima i miševa. Bijeda, pa to ti je- kaže Božana, koja s porodicom preživljava od 300 KM mjesečnog doplatka i onoga što Lazo povremeno zaradi na nadnicu.

Danko Malešević, izvršni direktor „Hleba života“, priznaje da ovoj porodici često donosi garderobu za djecu, i još češće hranu. Sretan zbog činjenice da će dobiti novu kuću Malešević je podsjetioi da je humanitarna organizacija iz Holandije na sličan način prije dvije godine riješila i stambeni problem Božane Aleksić, samohrane majke petoro djece iz Garevaca kod Prijedora.
Dnevni avaz

Comments are closed.