Sertifikacija bitna za Banjaluku i Prijedor

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je da projekat sertifikacije opština za povoljno poslovno okruženje mnogo znači za ovaj gradu koji je već dosta učinio na privlačenju investitora, prenose agencije.
Davidović, koji je u Beogradu prisustvovao regionalnom skupu o sertifikaciji i povoljnom okruženju u jugoistočnoj Evropi, rekao je da je Banjaluka označena kao jedna lokalna zajednica koja nastoji da stvori uslove za povoljno poslovno okruženje i da poveća interes investitora za ovaj grad.
– U Banjaluci, odnosno u Republici Srpskoj, trebalo bi, kada su opštine u pitanju dati lokalni skupštinama mogućnost da dodjeljuju građevinsko zemljište zainteresovanim investitorima pod uslovima kako se dogovore – smatra Davidović.
Načelnik prijedorske opštine Marko Pavić kaže da učešće u projektu sertifikacije Prijedoru znači mnogo i da je taj grad svojim dugoročnim opredjeljenjem na prvo mjesto stavio privlačenje stranih i domaćih investiora, sa ciljem što većeg zapošljavanja.
– Mi već dvije godine intenzivno radimo na stvaranju povoljnog i političkog i bezbjednosnog ekonomskog okruženja – rekao je Pavić, navodeći da je učešće u projektu sertifikacije za Prijedor priznanje za protekli rad u toj oblasti.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.