Sin Milorada Dodika živi u prikolici

Mile Dodik (39), sin Milorada Dodika, već petu godinu živi u kamp kućici u selu Petrovo kod Prijedora, bez struje i grejanja!

Poznato prezime koje nosi, kaže Mile, u životu mu, nažalost, nije mnogo pomoglo, pa čak ni to što se njegov pokojni otac zvao kao današnji premijer RS.
Bez stalnog zaposlenja i smeštaja, hladne zimske dane preživljava trošeći nešto novca što je letos zaradio na teškim fizičkim poslovima. „Moram da ‘razvlačim’ zarađenu crkavicu i da kupujem samo najnužnije stvari. Najvažnije je da imam za hleb, a ostalo ako bude“, kaže Mile za „
Press RS„.
Prijedorski Dodik rodom je iz Sanskog Mosta. Sa laktaškim Dodicima, izuzev prezimena, nema ništa zajedničko. Da je, kaže, iz Laktaša, verovatno bi živeo boljim životom i ne bi odbrojavao dane u limenoj kućici.
„Mnogi mi se smeju i pitaju kako ja sa poznatim prezimenom Dodik živim i izgledam ovako bedno. Ne znam šta bih im odgovorio. Ima i onih koji se, kada pročitaju moje ime i prezime u dokumentu, sa poštovanjem odnose prema meni. To se dešava najčešće na granici. Carinici pogledaju u pasoš, pročitaju samo ime i prezime, naklone se i požele mi srećan put. Verovatno misle da sam ja neki rođak premijera“, priča Mile, ložeći vatru ispred svoje kamp kućice. Na improvizovanom šporetu Mile sebi pravi jelo, ponekada skuva i kafu.
Kaže da ne spada u one ljude koji očekuju nekakvu milostinju, niti je navikao da ga neko sažaljeva.
„Relativno sam mlad čovek i mogu da zaradim sebi za život. Osećao bih se bedno kada bih čekao da mi neko pruža pomoć, pa makar i nemao šta da jedem. Meni samo treba stalni posao, da mogu da zaradim jednu običnu platu. Ne bih onda bio primoran da živim u ovoj kamp kućici, već bih iznajmio sobu i živeo životom dostojnim čoveka“, kaže Dodik, prisećajući se vremena pre rata kada je, kako kaže, radio u Sloveniji u jednom domu za decu ometenu u razvoju. Imao je tada, kaže, dobru platu i lep život, ali zbog rata se vratio u rodni kraj.
„Vratio sam se kući kako bih branio rodnu grudu. Celi rat sam proveo u rovu, a onda ostao i bez kuće i bez imovine, a danas preživljavam ovako. Od države ništa nisam dobio, pa čak ni ono što bi mi možda po nekim pravima i sledovalo. Gde sam se god obraćao za nekakvu pomoć, vrata su mi bila zatvorena. Zbog toga sam razočaran u sve, posebno u vlast, odnosno one koji ih predstavljaju. Gledam kako većina njih dobro i udobno živi, a na drugoj strani nije mali broj onih koji dele moju sudbinu i koji ništa ne traže, osim posao, kako bi mogli da zarade i žive koliko toliko normalno“, priča Mile, i navodi da mu niko od rodbine ne može pomoći jer svi, baš kao i on, žive bedno i teško.
Prijedorski Dodik kaže da su mu mnogi ljudi predlagali da pomoć potraži direktno od premijera RS Milorada Dodika. „I o tome sam razmišljao, ali ni sam ne znam kako bih mogao da dođem do svog prezimenjaka i da li bi uopšte hteo da me primi i, ako ništa, bar sasluša sa kakvim problemima živim“, navodi Mile Dodik.

Press

Comments are closed.