Sindikat obrazovanja, nauke i kulture prijedorske regije: Dogovoreni detalji odlaska na javni protest u Banjaluku

Predstavnici Sindikata obrazovanja, nauke i kulture (ONK) prijedorske regije danas su se u našem gradu dogovorili o detaljima odlaska na javni protest u Banjaluku, zakazan za petak, 30. novembra u podne.

Predsjednik Sindikalne organizacije Medicinsko-tehnološke i građevinske škole Prijedor Branislav Kecman rekao je novinarima u Prijedoru da su predstavnici sindikalnih organizacija iz šest opština prijedorske regije danas dostavili spiskove članova sindikata koji će učestvovati u javnom protesu.

„Bitno je da se pokažemo kao cjelovita i jaka snaga, što sindikat i jeste. Članovi sindikata koji ne budu išli na protest u Banjaluku, dužni su da u isto vrijeme provedu odluku republičkih sindikalnih odbora o jednočasovnoj obustavi rada“, kazao je Kecman.

Predsjednik odbora Sindikata ONK za regiju Prijedor Dragan Gnjatić pozvao je sve učesnike protesta da u petak u 10.00 časova dođu pred gradski stadion u Prijedoru odakle će autobusima organizovano krenuti u Banjaluku.

„Autobuski prevoz biće organizovan i za članove sindikata iz ostalih pet opština prijedorske regije: Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice, Oštre Luke i Krupe na Uni, samo će iz malih opština jedan broj članova sindikata vlastitim prevozom doći do veće opštine iz koje će autobusima krenuti ka Banjaluci“, naveo je Gnjatić.

Rukovodstva pet granskih sindikata – Sindikata ONK, Sindikata uprave, Sindikata radnika unutrašnjih poslova, Sindikata pravosuđa i Sindikata zdravstva i socijalne zaštite – donijela su i verifikovala odluke da njihovi članovi učestvuju na javnom protestu uperenom protiv najavljenog smanjenja plata budžetskim korisnicima za deset odsto.

U isto vrijeme, svi osim radnika u zdravstvu održaće jednočasovni štrajk upozorenja od 12.00 do 13.00 časova.
SRNA

Comments are closed.