Sindikat podržava da ArcelorMittal kupi RŽR „Ljubija“

rudnik

Sindikat ArcelorMittal-a iz Prijedora izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je kompanija ArcelorMittal dostavila ponudu za kupovinu državnog kapitala u RŽR ”Ljubija“.

– Nakon informacije u medijima da su dvije zainteresovane strane dostavile inovirane ponude za kupovinu državnog kapitala u RŽR ”Ljubija“, želimo da izrazimo svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je i kompanija ArcelorMittal dostavila svoju ponudu, u skladu sa obećanjima koja su nam dali na nedavno održanom sastanku – saopštio je sindikat.

Dodali su da je, prema njihovim saznanjima, ponuda kompanije ArcelorMittal poboljšana i unaprijeđena u svim segmentima u odnosu na prethodnu i što je najvažnije, temelji se na realnim mogućnostima i planovima za dalji siguran nastavak rada, ali i proširenje aktivnosti .

– Ovo svakako daje nadu i za dalje zapošljavanje i sigurniju budućnost kako ove firme, tako i grada Prijedora i izražavamo svoju privrženost i posvećenost, kao zaposlenici ArcelorMittal Prijedor, sa uvjerenjem da nastavak rudarskih aktivnosti na napuštenim kopovima omogućava naš prosperitet kao i generacijama koje dolaze – istakli su u Sindikatu.

Vjeruju da će državni organi imati sluha da detaljno i stručno razmotre obje ponude i prilikom odlučivanja imaju u vidu pouzdanost trenutnog partnera, tj. kompanije ArcelorMittal, kao i ozbiljnost i realnu osnovanost njene ponude.

Vlada Republike Srpske povukla je sa 12. redovnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske odluku o prodaji 64,9 odsto akcija rudnika kompaniji „Israeli Investment Group Inc“ za 53,1 milion KM.

Autor: Capital.ba

Comments are closed.