SJB Prijedor: Oprez sa pirotehničkim sredstvima

petardeU nastupajućem periodu očekuju nas tradicionalni i vjerski praznici, manifestacije kulturnog i zabavnog sadržaja na kojima se okuplja veći broj građana.

Iz bezbjedonosnih razloga radnici organa unutrašnjih poslova će vršiti pojačani nadzor prometa pirotehničkih sredstava za zabavu.

Pirotehničke materije mogu stavljati u promet samo pravna lica i samostalni privrednici koji su registrovani za vršenje te djelatnosti i koji za to imaju odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Posebnu pažnju sa bezbjedonosnog aspekta predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava za zabavu od strane maloljetnih i drugih lica u zatvorenim prostorijama i prostorima na kojima se okuplja veći broj lica, što često uzrokuje nastanak povreda i uznemirenosti građana.

Ovlašteni radnici SJB Prijedor će vršiti preventivni obilazak samostalnih trgovinskih radnji i štandova, kontrolisati na kojim mjestima se vrši trgovinski promet i upotreba pirotehničkih materija, a za utvrđeno ne pridržavanje odredbi Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova odnosno Zakona o javnom redu i miru, preduzimaće mjere represivnog karaktera.
SJB Prijedor

Comments are closed.