„Škola otvorenih vrata“ u Javnoj ustanovi „Sunce“

„Škola otvorenih vrata“ naziv je projekta iz oblasti inkluzije u obrazovanju koji će se u narednih sedam mjeseci provoditi u Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ u Prijedoru, nekadašnjoj osnovnoj i srednjoj specijalnoj školi, najavila je direktor ove ustanove Slađana Radaković.

„Projekat će se provoditi u tri faze, a obuhvata rad sa djecom sa posebnim potrebama, njihove roditelje i nastavno osoblje iz škola koja imaju učenike sa smetnjama u razvoju“, rekla je Radakovićeva.

Ona je dodala da bi ova škola trebalo da pomogne prvenstveno djeci sa posebnim potrebama koja čine pet odsto populacije prijedorske regije.

„Njima bi pomoć bila u lakšoj integraciji u socijalne tokove zajednice u kojoj žive i brže rješavanje problematike osoba sa posebnim potrebama“, istakla je Radakovićeva.

Partneri na realizaciji ovog projekta, kojeg sa 30.000 KM finansira Fond otvoreno društvo BiH, biće opština Prijedor i osnovne škole „Dositej Obradović“ i „Desanka Maksimović“ iz Prijedora, te „Mladen Stojanović“ iz Ljubije.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.