Škola plivanja Akva petu godinu radi, Plivački klub „Delfin“ nekativan

skola1

Oko dvije stotine polaznika upisano je u školu plivanja „Akva“ u Prijedoru koju na otvorenom gradskom bezenu već petu godinu vode profesori fizičkog vaspitanja i licencirani spasioci, dok je Plivački klub „Delfin“, osnovan prošle godine, neaktivan.

skola2

„Imamo razne uzraste – od djece od tri i po godine do mladih od 20 godina. Imamo i različite kategorije polaznika, od neplivača, preko poluplivača i plivača do naprednih plivača“, rekao je profesor Saša Đukić.

skola3

Vrlo često roditelji griješe smatrajući da je dijete, koje jednom skine pomagala za plivanje i počne samostalno da se održava na vodi, naučilo plivati, jer upravo tek tada završava proces privikavanja na vodu i oslobađanja od straha, a počinje proces učenja disanja, plutanja, glisiranja i plivačkih tehnika.

skola4

„Termini su od 9 do 10 i od 10 do 11 časova svakog radnog dana i subotom, mjesečna članarina je 30 KM, a za drugo dijete 25 KM za deset do 12 termina mjesečno. Ako iz jedne porodice dolazi troje djece, onda dvoje plaća punu cijenu, a treće je oslobođeno plaćanja. Termin za napredne plivače je utorak u 9.00 časova“, naveo je profesor Marijan Pilipović.

skola5

On podsjeća da, osim sticanja ili popravljanja kondicije, plivanje predstavlja najbolju moguću fizičku aktivnost kada ja u pitanju pravilno formiranje kičme i prevencija kičmenih deformiteta.

Plivački klub „Delfin“ prvi je registrovani plivački klub u Prijedoru, ali je bio aktivan samo prošlog ljeta na ovdašnjem otvorenom bazenu, a nije realizovao plan da radi u kontinuitetu cijele godine, organizujući prevoz na banjalučke zatvorene bazene.

Autor: SRNA

Comments are closed.