Školski časovi u oazi zelenila

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Omarske kod Prijedora izabrana je za drugu najljepšu uređenu javnu površinu u okviru akcije „Biramo najkutak Republike Srpske“, koju su zajedno organizovali „Glas Srpske“ i Radio-televizija Republike Srpske.
Direktor ove škole Milorad Stupar kaže da je ponosan na svoje učenike, kojih ima oko 650, a koji su sami pokrenuli akciju uređenja školskog dvorišta i pri tom animirali i roditelje i nastavnike.
– Učenici su jedini pravi dobitnici ove vrijedne nagrade i priznanja za višemjesečni trud koji su uložili kako bi uredili školsko okruženje – kazao je Stupar. On je dodao da su sva odjeljenja bila složna. Početkom drugog polugodišta ove školske godine dogovoreno je da svako posadi po tri ruže, kako bi tokom ljetnjih mjeseci učenici, ali i prolaznici, uživali u njihovim bojama i lijepo uređenom dvorištu.
– To je rezultiralo činjenicom da sada imamo više od 400 ruža u našem školskom dvorištu, koje može da bude primjer drugima – kaže Stupar. On dodaje da su učenici imali punu podršku nastavnika, ali i roditelja, koji su sami slali strukove cvijeća i čak dolazili da ih zajedno sa djecom posade.
Stupar kaže da su poslije sadnje cvijeća učenici izrazili želju da prostor oko škole, koji je inače u susjedstvu crkve, urede kao park i da postavljanjem ručno rađene fontane stvore idealno mjesto za druženje mladih.
Kaže da će nagradu koju su dobili upotrijebiti za dalje uređenje dvorišta i završetak fontane, i dodaje da planiraju da naredne školske godine i sa druge strane škole naprave identično mjesto za odmor i uživanje.
Materijali
– Koristili smo prirodne materijale, drvo, kamen, zemlju, tako da se naše dvorište stopilo sa okolnim zelenilom kojim obiluje čitavo Potkozarje – rekao je Stupar.
Glas Srpske

Comments are closed.