„Skonto-prom“ od 12. marta i u Beogradu

Preduzeće za proizvodnju namještaja i presvlaka za namještaj “Skonto-prom” iz Prijedora, jedan od najuspješnijih izvoznika u Republici Srpskoj /RS/ i BiH, 12. marta zvanično će otvoriti prodajni salon u Beogradu, što će biti prva poslovnica ove firme izvan BiH.

Pomoćnik direktora prijedorskog „Skonto-proma“ Srđan Josipović rekao je
da će se u najvećem gradu bivše Jugoslavije prodavati namještaj linije „Urban“

„Ocijenili smo da je to tržište pogodno i da je velika zainteresovanost kupaca za namjštaja kakav ranije nisu imali“, kazao je Josipović Srni.

U salon od 850 kvadratnih metara u tržnom centru „Zvezda“ u centru Zemuna uloženo je 100.000 evra i zapošljavaće pet radnika.

„Osim ovog prodajnog, planiramo do maja otvoriti i proizvodni pogon u okolini Beogarada koji bi izvozio u Rusiju s obzirom na bescarinsku zonu Srbije i Rusije, a koji će zaposliti 50 do 100 radnika“, najavio je Josipović.

Preduzeće za proizvodnju namještaja i presvlaka za namještaj “Skontoprom” zapošljava 500 radnika u proizvodnim pogonima u Prijedoru, Prnjavoru i Sanskom Mostu, te u osam prodajnih objekata u cijeloj BiH gdje prodaje vlastiti namještaj robne marke „Urban“, a 90 odsto proizvodnje izvozi, najviše u Švedsku, Italiju i Sloveniju.

„Skontoprom“ je i lani, kao i prethodne dvije, ostvario promet od 30 miliona KM, uložio dva miliona maraka u drvni pogon u Sanskom Mostu, a za ovu godinu planira uložiti četiri miliona maraka u objekte i mašine. Firma je osnovana 1998. godine kada je sa tri zaposlena počela raditi u jednom prijedorskom potkrovlju.

Vlasnik prijedorskog „Skonto-proma“ je Elizabeta Josipović, vlasnik sestrinske fimre „Urban“ je njen sin Srđan, a vlasnik beogradskog „Skonto-proma“ je njen drugi sin Alen Josipović.

Izvor: SRNA

Comments are closed.