Skonto-prom ugovorio poslove za narednih osam mjeseci

U preduzeću za šivanje presvlaka od platna i kože za kućni namještaj i proizvodnju tapaciranog namještaja „Skonto-prom“ iz Prijedora za 2009. godinu predvidjeli su ukupan rast prihoda za 15 odsto, od čega najviše očekuju u sektoru prerade masiva i gotovog namještaja za domaće i inostrano tržište.

Vlasnik i direktor ovog preduzeća Elizabeta Josipović rekla je da su planovi ambiciozni i realni, te da su prilikom planiranja poslovnih aktivnosti bili svjesni finansijske i ekonomske krize koja vlada u svijetu.

„Imamo potvrđene narudžbe za narednih osam mjeseci“, istakla je Josipovićeva i naglasila da je „Skonto-prom“ u 2008. godini zvanično postao jedan od dva dobavljača iz tekstilne branše u svijetu za švedsku kompaniju IKEA jednog od najvećih svjetskih proizvođača namještaja.

Ona je dodala da će, ukoliko dođu u kriznu situaciju, crpiti unutrašnje mogućnosti preduzeća koje ima više proizvodnih segmenata.

„Skonto-prom“ je 2008. godinu završio s planiranim prihodom od 32 miliona KM, a godinu su obilježila i značajna investiciona ulaganja. Otvoren je pogon u Sanskom Mostu, a pred kraj godine kupljeni su mašine i oprema za drugi pogon u ovoj opštini u Federaciji BiH, dok je u Prijedoru izgrađen pogon za proizvodnju vatelina.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.