Skupština grada Prijedora: U petak o budžetu za 2013. godinu

predsjednik gradske skupstine sead jakupovic 1Odbornici Skupštine grada Prijedora u petak će razmatrati budžet za 2013. godinu, najavio je predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović.

Najvažniji dokument za 2013. godinu predložen je u iznosu od 32.171.460 KM ili 90,45 odsto od 35.568.464 KM rebalansiranog budžeta za 2012. godinu.

„Na dnevnom redu su odluke o razrješenju Opštinske izborne komisije i o raspisavanju javnog konkursa za imenovanje Gradske izborne komisije, te izmjena odluke o osnivanju preduzeća `Autotransport`“, rekao je Jakupović Srni.

Prema njegovim riječima, odbornici će razmatrati izvještaj o radu u prošloj školskoj godini Dječijeg vrtića „Radost“, kao i informaciju o prošloj školskoj godini sa prijedlogom za poboljšanje vaspitno-obrazovnog procesa.

„Među 14 tačaka dnevnog reda su i imenovanje komisije za izbor korisnika budžetskih sredstava za podršku povratka, odluka o usklađivanju poslovnika Skupštine opštine Prijedor i referati iz imovinsko-pravne oblasti“, dodao je Jakupović.

Političke partije koje su parlamentarne na lokalnom nivou u Prijedoru još nisu obznanile ko čini skupštinsku većinu.

Lideri vodećih stranaka nakon konstitutivne sjednice rekli su da pregovori o većini još traju, iako su na toj sjednici sve odluke donesene ili jednoglasno ili apsolutnom većinom.

Devet odbornika u Skupštini grada Prijedora ima DNS, sedam SNSD, pet SDS, po dva PDP, SDP BiH i SDA, a po jednog DP, NDS i Stranka za BiH.

Mjesto zagarantovano predstavnicima nacionalnih manjina u prijedorskom parlamentu dobio je Ukrajinac Štefan Stahnek kojeg je kandidovao DNS.

Prva redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za 10.00 časova.
SRNA

Comments are closed.