Skupština opštine Oštra Luka traži 10 odsto novca od prodaje „Ljubije“

Odbornici Skupštine opštine Oštra Luka usvojili su jednoglasno zaključak kojim traže da i ova lokalna zajednica dobije 10 odsto novca od prodaje Rudnika željezne rude „Ljubija“.

– Ležište željezne rude – eksploataciono polje „Centralna rudišta“ nalazi se na teritoriji dvije lokalne zajednice, i to grada Prijedora na površini oko 1.810 hektara i na teritoriji opštine Oštra Luka na površini oko 1.195 hektara. Od toga 2/3 rudnog tijela nalazi se na području opštine Oštra Luka – navedeno je u prvoj tački današnjeg zaključka.

U njemu je navedeno i da Skupština opštine Oštra Luka izražava zadovoljstvo zbog izjave ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske, Petra Đokića da će se gradu Prijedoru dodijeliti 10 odsto novca koji bude dobijen prodajom rudnika „Ljubija“.

– S obzirom da rudno tijelo predstavlja najveći resurs opštine Oštra Luka, Skupština opštine Oštra Luka traži da se Vlada RS prilikom prodaje akcija RŽR „Ljubija“ rukovodi i interesima stanovnika naše lokalne zajednice i postupi kao u slučaju grada Prijedora – zaključili su odbornici.

Ovaj zaključak za koji su glasali odbornici i pozicije i opozicije upućen je predsjednici Vlade RS i Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva.

Autor: Bojana Majstorović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.