Slijedi niz infrastrukturnih projekata uz podršku republičkih vlasti

prijedor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić najavili su da će, narednih dana, u Prijedoru biti nastavljena izgradnja nadvožnjaka za koju je ranije Pavić rekao da je u zastoju zbog nedostatka novca.

„Nadvožnjak će se nastaviti raditi narednih dana, jer je to važna komunikaciona tačka“, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Pavićem. On je podsjetio da su, nakon poplava, u Prijedoru urađene neke infrastrukturne konekcije koje treba da rasterete ranije opasnosti, ali da u Prijedoru nedostaje još ulaganja. „Moramo sada to intenzivirati i posvetiti veću pažnju Prijedoru u smislu podrške infrastrukturnom razvoju. Dogovorili smo se i da republičke vlasti podrže `Toplanu` u ovoj godini, da `Toplana` bude održiva i da Prijedor nema problema sa grijanjem i možemo reći da ih neće ni imati“, naveo je Dodik.

On je najavio da će republičke institucije iduće godine podržati nekoliko važnih komunalnih projekata u Prijedoru, a da na Gradskoj upravi ostaje da odredi šta su prioriteti. Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je, osim za nadvožnjak i „Toplanu“, ovom gradu neophodna podrška republičkih vlasti i u projektu čišćenja korita rijeke Sane.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.