Slobodan Brdar ponovo izabran za predsjednika prijedorskog Udruženja penzionera

Dosadašnji predsjednik Udruženja penzionera opštine Prijedor Slobodan Brdar danas je ponovo izabran na tu dužnost, jednoglasnom odluklom delegata iz 23 mjesna odbora.

Brdar je rekao da je zadovoljan rezultatima rada u prethodnom, četverogodišnjem mandatu kada je u pitanju saradnja sa lokalnom zajednicom.

„Od lokalne zajednice dobili smo 1,08 miliona KM što nijedno udruženje u Republici Srpskoj nije uspjelo. Zahvaljujući tome, Udruženje je bilo u prilici da 1.799 penzionera uputi u razne banje i da pomogne 9.311 penzionera u stanju socijalne potrebe“, kazao je Brdar novinarima u Prijedoru.

On je dodao da penzioneri nisu problem lokalne zajednice nego države i da je nezadovoljan odnosom Vlade Republike Srpske prema ovoj populaciji.

„Za pet godina unazad nismo dobili povećanje penzije i nismo usvojili zakon o doprinosima, a usvojili smo dva ključna zakona – o Fondu PIO i o pravima boraca. Bez usvajanja zakona o doprinosima, ova dva padaju u vodu, a još nismo od Vlade dobili garancije da se iz Fonda PIO neće odlivati sredstva za druge namjene“, naveo je Brdar.

Izbornoj sjednici najmasovnijeg prijedorskog udruženja, na kojoj izabran i upravni odbor od 11 članova, a na dužnost predsjednika skupštine ponovo imenovana Desa Savanović, prisustvovali su prvi čovjek Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić.

Na području opštine Prijedor živi 14.533 penzionera, među kojima 13.200 članova ovog Udruženja, a više od polovine je u stanju socijalne potrebe.
SRNA

Comments are closed.