Snabdijevanje strujom u Kozarcu gorući problem

Zlatan Klokić i Milenko Đaković sa saradnicima

Zlatan Klokić i Milenko Đaković sa saradnicima

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je danas da je gorući problem u Prijedoru pitanje snabdijevanja elektičnom energijom na području Kozarca.

„Taj problem na najkvalitetniji način se može riješiti izgradnjom nove trafo stanice koja bi omogućila kvalitetno napajanje, jer velik broj privrednika odnosno investitora djeluje na tom potezu“, rekao je Klokić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika Prijedora Milenkom Đakovićem.

On je istakao da je grad Prijedor prvi u Republici Srpskoj dobio sertifikat povoljnog poslovnog okruženja BFC, a potom se i prvi resertifikovao, te pojasnio da u okviru projekta „Afterker“ odnosno postinvesticiona podrška privrednicima, predstavnici ovog ministarstva obilaze 21 lokalnu zajednicu i više od 50 privrednih subjekata s ciljem da se sagledaju problemi sa kojima se privrendici susreću kako bi se na sistematičan način pokušali riješiti.

„Probleme koje identifikujemo Vlada će na kraju godine razmatrati kao presjek stanja i tražiće od nadležnih institucija kako svaki od tih problema da se riješi“, naveo je Klokić.

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske donijela strategiju i akcioni plan za privlačenje stranih ulaganja i da će ovo ministarstvo zajedno sa nadležnim institucijama pratiti realizaciju tog plana.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da je problem čestih nestanaka struje u Kozarcu, gdje ima mnogo privrednih subjekata, u nadležnosti preduzeća na nivou BiH.

„Zamolili smo Ministartvo /za ekonomske odnose i regionalnu saradnju/ i Vladu /Republike Srpske/ za pomoć u rješavanju tog problema“, rekao je Đaković i dodao da postoje i problemi sa stvarnim pravima i vlasništvom nad zemljištem, ali da se tu mora sačekati procedura ustavnih sudova.

Sastanku su prisustvovali načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedora Zinajda Hošić i predstavnik Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“.

Ministar Zlatan Klokić i zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima posjetili su danas kompanije „Kromeks“ Prijedor i „Livnica“ Ljubija.

Autor: SRNA

Comments are closed.