Snažno nevrijeme u Prijedoru: Drveće blokiralo puteve

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i kišom u petak je oko 13.30 protutnjalo Prijedorom, kada je čupalo stabla i lomilo grane, koje su padale po saobraćajnicama u užem dijelu grada, ali i u okolnim naseljima.
Vjetar i kiša su zahvatili i druge krajeve BiH, ali do zaključenja sutrašnjeg broja „Nezavisnih“ nije bilo informacija da su pričinjene materijalne štete.
Prema podacima prijedorske Službe hitne pomoći, na svu sreću nije bilo povrijeđenih u petak, ali su zabilježene intervencije na putevima.
U Ulici Ilije Bursaća u Prijedoru vjetar je na put oborio vrbu i obustavio odvijanje saobraćaja, a nakon prvih dojava i zastoja u saobraćaju tom dionicom, prijedorski komunalci su uspjeli da uklone drvo s puta.
U Stanici javne bezbjednosti Prijedor su rekli da su informacije o porušenim stablima primili od nekoliko sugrađana.
„Drveće je popadalo na nekoliko lokacija u samom gradu, ali i uz magistralni put Prijedor – Banjaluka“, saopštili su iz SJB Prijedor. Zanimljivo je da ovaj put olujno nevrijeme nije uzrokovalo veće kvarove na niskonaponskoj elektromreži, tako da je snabdijevanje strujom prijedorskih domaćinstava bilo uglavnom uredno.
Nezavisne novine

Comments are closed.