Specijalno priznanje „Najnačelnik“ načelniku opštine Prijedor

U prisustvu velikog broja domaćih i stranih gostiju, uglednih menadžera u regionu, predstavnika vlasti, medija i drugih zvanica, u Narodnom pozorištu u Sarajevu u četvrtak 2. jula održana je ceremonija proglašenja najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope za 2009. godinu. Među dobitnicima priznanja, pored najistaknutijih menadžera iz zemalja jugoistočne i srednje Evrope, koji su rezultatima u biznisu obilježili posljednju godinu i deceniju, dodijeljeno je i nekoliko priznanja istaknutim gradonačelnicima.

Specijalno prizanje „Najnačelnik“ dodijeljeno je načelniku opštine Prijedor Marku Paviću. U obrazloženju nagrade stoji da se nagrada dodjeljuje za izvanredne dugogodišnje rezultate u razvoju grada i stvaranju ambijenta za biznis i bolji život građana , izgradnju industrijskih zona i putne mreže.

-Teško je izdvojiti nešto posebno što bih izdvojio kao uspjeh u svom radu jer na jednoj strani to je uprava koja radi po evropskim standardima, a s druge strane to su izuzetni komunalno-infrastrukturni objekti na koje je grad godinama čekao, a na trećoj strani to je stvaranje uslova za stimulisanje poljoprivrede, industrije, malih i srednjih preduzeća sve su to vrlo značajni objekti za naš grad. Ponosan sam na to što je stvorena jedna povoljna atmosfera, privredna, bezbjednosna i ekonomska klima u našem gradu i da će ona garantovati dolazak investitora i daleko veće zapošljavanje, rekao je Pavić.

Ovo priznanje je, pored nekoliko načelnika iz BiH, dodijeljeno i Zoranu Jankoviću, gradonačelniku Ljubljane i Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba.

Priznanja za uspješno podsticaju razvoju biznisa u BiH uručena su ambasadorima Japana i Slovačke Republike u BiH Futao Motaiu i Miroslavu Mojžiti. Ovo tradicionalno, dvadeseto po redu, proglašenje najuspješnijih menadžera i kompanija organizovali su zenička Nezavisna agencija za izbor najmenadžera i Evropsko udruženje menadžera.

Izvor: www.opstinaprijedor.org

Comments are closed.