Spirometar i inhalatori ipak stigli do Udruženja Anemona

Mirsad Fikić (40), menadžer iz Berlina, jučer je Ilinki Macura, predsjednici Udruženja „Anemona“ iz Prijedora, koje okuplja oko 4.000 astmatičara, među kojima i 500 djece, uručio vrijednu donaciju, spirometar i tri inhalatora.
Donacija je uručena samo mjesec nakon neslavno završenog humanitarnog koncerta u Prijedoru putem kojeg su u organizaciji „Anemone“ trebali biti nabavljeni ovi medicinski aparati i pomagala. Nažalost, Prijedorčani tada nisu položili ispit humanosti ali zato jeste Mirsad Fikić, koji je tekst o propalom koncertu pročitao u „Dnevnom avazu“ i potom sve učinio da pomagala neophodna u radu „Anemone“ vrlo brzo i nabavi.
U svijetu šou biznisa Fikić, inače poznat i kao DJ. Micky, kaže da nimalo nije oklijevao da li će pomoći.
– Tekst sam pročitao, kontaktirao gospođu Ilinku i obećao da ću pokušati. To sam i iskreno poželio. Kontaktirao sam sam neke poslovne partere i došao do adrese gdje sam nabavio spirometar i inhalatore. Dalje je sve bila procedura dovoženja opreme u BiH, prvo u Sarajevo, a potom u Prijedor. Ovo je zaista sve od srca i za ovu donaciju su osim mene i te kako zaslužni moj radio „Kej“ sa sjedištem u Berlinu i moja sarajevska manadžerska agencija „Big Eyes“ – ističe Fikić.
Donacija koju je Mirsad Fikić, inače rodom sa Hambarina kod Prijedora, jučer uručio „Anemoni“ vrijedna je oko 8.000 maraka.
Dnevni Avaz

Comments are closed.