Sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19

OBAVJEŠTENjE

Sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19

Poštovani sugrađani,

U skladu sa Zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i trenutnom epidemiološkom situacijom vezanom za širenje oboljenja COVID-19, obavještavamo Vas da će Dom zdravlja Prijedor, počev od ponedjeljka 22.06.2020. godine organizovati rad kojim će biti obezbjeđeno pružanje specijalističkih zdravstvenih usluga sa 75% kapaciteta.

Uz kontinuirano zbrinjavanje pacijenata sa hitnim medicinskim stanjima, prioritet je i zbrinjavanje djece, pacijenata sa hroničnim stanjima, malignim bolestima, kao i drugih pacijenata kod kojih bi odlaganje zdravstvenog pregleda ili intervencije moglo dovesti do težih posljedica.

U cilju sprečavanja širenja oboljenja COVID-19, molimo Vas da poštujete sistem naručivanja, odnosno da svaki dolazak u ambulante i službe Doma zdravlja Prijedor prethodno zakažete putem telefona. Organizovanim sistemom zakazivanja posjeta smanjuje se mogućnost zajedničkog boravka u istoj prostoriji sa drugim pacijentima i time direktno utiče na smanjenje rizika od prenosa infekcije.
Pored navedenog, molimo Vas da prije ulaska u prostorije Doma zdravlja, kao i tokom čitavog boravka u našoj Ustanovi, obavezno koristite zaštitnu masku (koja prekriva nos i usta), te da dosljedno poštujete mjere fizičke distance od dva metra od drugih pacijenata i to svim situacijama.

Naprijed navedene mjere su u cilju Vaše zaštite, zaštite drugih pacijenta, kao i zaštite radnika Doma zdravlja, jer svako, pa i najmanje odstupanje od preporučenih mjera dovodi do povećanja broja zaraženih novim korona virusom, što se nažalost i dešava posljednjih dana.

Dom zdravlja Prijedor će i u narednom periodu nastaviti da provodi sveobuhvane mjere za sprečavanje širenja infekcije na području grada Prijedora uz dosljedno poštovanje svih zaključaka i preporuka donesnih od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravstvo i drugih relevantnih institucija, te osigurati dostupnu, sveobuhvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu stanovništvu Prijedora.

DIREKTORICA
Prim. dr Slavica Popović
spec.pedijatrije

Comments are closed.