Stalan i stabilan rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti

Prijedor

U Prijedoru je broj zaposlenih u prošloj godini uvećan za 185, dok je broj nezaposlenih smanjen za 1.243, navodi se u Informaciji o stanju zaposlenosti i nezaposlenosti na području grada Prijedora za 2015. godinu Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedora.

„Evidentno je da rast zaposlenosti ne prati pad nezaposlenosti, što se može objasniti činjenicom da je veliki broj lica obezbijedio zaposlenje izvan Prijedora, tako da je broj zaposlenih lica sa područja grada Prijedora znatno veći u odnosu na broj evidentiranih zaposlenih lica“, navodi se u ovoj informaciji.

Prema podacima prijedorskog područnog centra Poreske uprave Republike Srpske i ovdašnje filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, u gradu na Sani je posljednjih godinazabilježen kontinuiran i stabilan rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti, i to zahvaljujući finansijskoj podršci lokalne zajednice, kao i podsticajima iz republičkog budžeta.

Broj novozaposlenih lica u 2015. godini u odnosu na 2014. godinu uvećan je za 565 novozaposlenih lica, a broj lica kod kojih je prestao radni odnos za 330.

„U 2014. godini broj lica kod kojih je prestao radni odnos je manji od broja novozaposlenih lica za 83, dok je u 2015. godini broj lica kod kojih je prestao radni odnos je manji od broja novozaposlenih lica za 318“, stoji u informaciji Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

Autor: SRNA

Comments are closed.