Stanje bezbjednosti dobro i stabilno

18-Prijedor---CJB

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić ocijenio je danas da je stanje bezbjednosti na području ovog centra stabilno i dobro i da ovaj centar i dalje, u kontinuitetu, postiže zadovoljavajuće rezultate po svim linijama rada.

„U aprilu smo imali 83 evidentirana krivična djela, neznatno više u odnosu na isti mjesec prošle godine, a povećanje je usljed povećanja broja krivičnih djela koja se odnose na krađu električne energije sa prošlogodišnja tri na ovogodišnjih 19“, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su u oblasti narkomanije registrovana dva krivična djela, da je oduzeto pet grama heroina i manja količina marihuane.

„U oblasti privrednog kriminaliteta bilo je osam krivičnih djela sa četiri izvještaja podnesena protiv četiri lica“, dodao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

„U oblasti javnog reda i mira bilo je manje prekršaja nego lani i bitno je da su svi javni skupovi, koji su se održavali na pdorčju CJB Prijedor, protekli bez ijednog incidenta“, naglasio je Ivanić.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja u aprilu nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a lani ih je bilo dvije. Povećan je broj vozača isključenih iz saobraćaj zbog pijanstva, kao i onih lišenih slobode zbog prisustva alkohola u organizmu većeg od jedan gram po kilogramu.

Autor: SRNA

Comments are closed.