Stanovnici oko 300 ulica nemaju adresu

Prema podacima opštinske Komisije za određivanje i promjenu imena ulica i trgova, na području opštine Prijedor više od 300 ulica u nekoliko novoizgrađenih naselja nema svoj naziv. Predsjednik ove komisije Milenko Radivojac je potvrdio da ovaj problem nije rješavan posljednjih deset godina i da je krajnje vrijeme da žitelji novih naselja dobiju svoje adrese.

– Došlo je vrijeme da se i ovaj problem riješi, jer je veliki broj stambenih objekata, pogotovo u novim naseljima, veoma teško naći, a poseban problem imaju poštari koji zbog nedostatka imena ulica pošiljke ne mogu dostaviti do onih kojima su namijenjene – kazao je Radivojac.

On je najavio da bi do kraja septembra Komisija trebalo da donese konkretne zaključke u vezi sa imenovanjem ulica u novim naseljima među kojima su Aerodrom 1 i 2, Nova Orlovača, Vrbice, Janjića pumpa i druga.

Za određivanje imena ulica utvrđeni su i određeni kriterijumi. Prema riječima Radivojca, najbezbolnija rješenja biće imena ulica data po geografskim toponimima.

– Možemo uzeti brojeve i označiti ulice kao prva, druga, treća ili imena značajnih ličnosti iz perioda antifašističke borbe, zaslužnih sportista, kulturnih radnika, pa i živih ljudi, ali je bitno da ulice dobiju svoje nazive i da se i na taj način nova naselja integrišu u opštinu kojoj pripadaju – rekao je Radivojac.

Konačnu odluku o imenima bezimenih prijedorskih ulica trebalo bi da daju odbornici Skupštine opštine Prijedor kada prijedlog Komisije dođe na dnevni red na jednom od jesenjih skupštinskih zasjedanja.

Radivojac je naglasio da će Komisija, kada bude davala imena ulicama, voditi računa o nacionalnoj zastupljenosti i željama stanovnika sa kojima će kontaktirati i pozvati ih da se putem mjesnih zajednica aktivno uključe u ovaj posao.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.