Šteta preko 20.000 KM

Ulični slivnici i poklopci na šahtovima u prijedorskim ulicama u posljednjih nekoliko mjeseci često su na meti lopova, koji ih skidaju, a potom prodaju otkupljivačima starog željeza.
Najčešća otuđenja slivnika i poklopaca za šahtove zabilježena su na zaobilaznici na Pećanima, potom u Aleji Kozarskog odreda i Rudničkoj ulici, kažu u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove Opštine Prijedor, dodajući da ni druge ulice nisu pošteđene.
Prema riječima Radana Vukadinovića, načelnika Odjeljenja, u posljednje vrijeme pokradeno je tridesetak komada gusanih slivnika, odnosno poklopaca na šahtovima.
– Osim otuđenja poklopaca, ove godine imamo i više slučajeva oštećenja, odnosno uništenja saobraćajne signalizacije, znakova, parkovskih klupa, sadnica, korpi za smeće, kontejnera, stubova ulične rasvjete i drugih dobara. Ovi slučajevi naročito su izraženi u danima vikenda – kazao je Vukadinović, dodajući da do sada procijenjena šteta iznosi preko 20.000 KM.
Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove apeluju na sugrađane, naročito na mlade ljude, da se uzdrže od ovakvih postupaka, koji svakako stvaraju ružnu sliku grada, te koji nanose veliku štetu ovoj lokalnoj zajednici i koji su, na kraju krajeva, kažnjivi.
– U više navrata u toku 2010. i 2011. godine obraćali smo se Centru javne bezbjednosti Prijedor, Komunalnoj policiji i ostalim kontrolnim organima, da pojačaju kontrolu i spriječe uništavanje i krađu javnog dobra. Takođe smo se obraćali i otkupljivačima sekundarnih sirovina, odnosno vlasnicima otpada, sa zahtjevom da ne otkupljuju slivne rešetke, već da prijave počinioce, jer su ovakve radnje kažnjive – rekao je Vukadinović.
On je istakao da je najočitiji primjer skrnavljenja i vandalizma ove vrste zabilježen na izletištu Pašinac, gdje su nepoznati vandali razvalili sve klupe, stolove i korpe za smeće. Prema njegovim riječima, slika Prijedora koju takvi vandali ostavljaju iza sebe loša je i svi bi morali da se udruže da bi se takvim postupcima stalo u kraj.
Tekst – Fokus
Foto – www.gradprijedor.com

Comments are closed.