Štićenicima bolji uslovi

U prijedorskom Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Čirkin polju počela je obnova prostora za boravak štićenika, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 210.000 KM. Ovo je potvrdio direktor ustanove Rajko Drinić, koji je istakao da će za 211 štićenika biti omogućen kvalitetniji život i boravak u humanijem prostoru. – Riječ je o prostoru u kojem se odvija rad sa našim štićenicima, a koji je vezan za različite sekcije. Obnova će biti završena u sljedećih 45 dana, a izvođač radova je građevinsko preduzeće „Unijat“ iz Prijedora – kazao je Drinić.

On je dodao da su se stekli uslovi da se, u saradnji sa centrima za socijalni rad, obezbijedi i redovna naplata za boravak i smještaj štićenika u prijedorskom Domu.

– Dugovanja iz ranijih godina iznose 754.000 maraka na ime nenaplaćenih potraživanja. Sada uspijevamo da, bar mjesečno, redovno naplaćujemo tekuća potraživanja od centara za socijalni rad iz Federacije BiH – kazao je Drinić.

U ovoj ustanovi je zaposlen 71 radnik, i oni očekuju da će novim donacijama posredstvom nevladinog sektora uspjeti da i dalje poboljšavaju uslove boravka štićenika.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.