Stigla pomoć za porodicu Zdjelar

Aktivisti udruženja „Srbsko sabranje Baštionik“ uz pomoć aktiviste iz bratske organizacije „Srbi za Srbe“ iz Prijedora posjetili su porodicu Zdjelar u prijedorskom selu Ćela i uručili im novčana sredstva prikupljena u akciji „Pomoć za Zdjelare“ koja je trajala do 5. jula.

„Od 640 KM, koliko je prikupljeno od donatora, za 240 KM su kupljene osnovne potrepštine – brašno, šećer, ulje, tjestenina, krompir, pasulj, slatkiši, pelene za bebu i druge kućne namirnice“, rekao je koordinator ove akcije Strahinja Stojaković.

On je naveo da je ostatak sredstava od 400 KM položen u obližnju prodavnicu kao avans, uz dogovor da članovi porodice Zdjelar svakodnevno sebi uzimaju osnovne namirnice, kao što su hljeb i mlijeko i to u iznosu od 10 KM dnevno, što bi trebalo da bude dovoljno za 40 dana.

Aktivisti ovog udruženja kontaktirali su prijedorski Centar za socijani rad i pokrenuli akciju rješavanja imovinsko-pravnog statusa zemljišta na kojem trenutno boravi ova porodica, na kojem bi trebalo da se gradi kuća za Zdjelare.

Ovo nije prva akcija koju je „Baštionik“ organizovao za pomoć porodici Miće i Milene Zdjelar, koji sa petoro djece žive u kolibici od ispucale iverice, na svega par kvadrata i to na sred njive.

Njihov „dom“ nema pod, a u tih par kvadrata mogu da stanu samo šporet i dva ležaja na kojima spava njih sedmoro.

Aktivisti udruženja „Srbsko sabranje Baštionik“ pozvali su sve one koji žele i mogu da pomognu u realizaciji ove akcije da se jave u sjedište „Baštionika“, koje se nalazi u Knjižari „Riznica“, u tržnom centru „Vidović“ u Banjaluci (Jevrejska bb, iza robne kuća „Boska“) ili na broj telefona 051/211-802, te humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“iz Prijedora na broj telefona 065/452-789.

Izvor: Nezavisne novine – SRNA

Comments are closed.