Stigli glasački listići u Prijedor

Na lokalnim izborima 7. oktobra u gradu Prijedoru za povjerenje 83.972 glasača boriće se 24 politička subjekta, među kojima će Prijedorčani izabrati gradonačelnika i 31 odbornika u Skupštini grada, od kojih će jedan biti pripadnik nacionalnih manjina.

Predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić rekao je da su glasački listići dopremljeni u Prijedor, da su propisno obezbijeđeni i da se nalaze u zgradi ovdašnjeg Centra za socijalni rad, a da će dan uoči izbora biti raspoređeni po biračkim mjestima kada će odgovornost za njih preuzeti predsjednici biračkih odbora.

– U Prijedoru ima 129 biračkih odbora zaduženih za 124 redovna biračka mjesta, a među njima su tri mobilna tima, te po jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim listićima i za glasanje u odsustvu – precizirao je Škondrić.

On je naveo da je svih 1.214 članova biračkih odbora završilo odgovarajuću obuku i testiranje i da je u toku unošenje podataka u centralni sistem i sertifikovanje tih ljudi.

– Svi građani Prijedora tačnu lokaciju na kojoj treba da glasaju mogu provjeriti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, putem info-linija ili slanjem poruke sa matičnim brojem na broj 091/12-12-12, kao i u Centru za biračke spiskove Prijedor koja se nalazi u zgradi policije ili na broj telefona 216-406 – naveo je Škondrić.

On je dodao da sva lica koja stiču punoljetstvo do početka oktobra mogu dobiti ličnu kartu i obrazac “LK 04”, na osnovu kojeg se mogu dopisati na birački spisak.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.