Sudbonosno da izgovorilo deset parova

Na drugom kolektivnom vjenčanju koje je održano na platou ispred zgrade opštine Prijedor sudbonosno da istovremeno je izgovorilo deset parova.Čin vjenčanja obavili su matičarka Rajka Knežević i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić. On je u prigodnom obraćanju mladencima istakao da je ovo jedna vrlo lijepa svečanost , prije svega, za mladence, ali i za sve građane Prijedora. „Nakon vjenčanja i sklapanja braka dolaze djeca, zato mi i učestvujemo u ovoj manifestaciji kao pokrovitelji da bismo stimulisali mlade da se žene i udaju i rađaju djecu i da Prijedor ima svoju budućnost“, rekao je Pavić.
On je dodao da je opština Prijedor i ubuduće podržavati ovu manifestaciju i sa većim brojem mladenaca i da će opština nastojati da ih što više pomogne da kvalitetno započnu svoj zajednički život. Pored opštine Prijedor, organizator kolektivnog vjenčanja je bio i Informativno poslovni centar „Kozarski vjesnik“ čiji je direktor Zoran Sovilj istakao da je zadovoljan što je opština prihvatila njihovu ideju i već drugu godinu organizuje svečanost sklapanja braka pred čitavim gradom. „I ove godine smo poslali jednu lijepu poruku ne samo o braku kao instituciji koju treba njegovati već i o potrebi zajedničkog života svih ljudi“, rekao je Sovilj.
Mladenci Ivana Milojica(22) i Bojan Grbić (23) su istakli da su organizacijom prezadovoljni , da nisu imali tremu i da će im ovo vjenčanje ostati u vječnoj uspomeni. Na ceremoniji kojoj je prisustovao veliki broj Prijedorčana, rodbine i prijatelja mladenci su dobili nagradu načelnika opštine u iznosu od 300 KM, a imali su besplatno obezbijeđenje frizure, iznajmljivanje vjenčanica i bidermajera, svadbenu tortu, snimanje ceremonije vjenčanja i foto album te su njihov trošak bile samo burme.Organizaciju ove svečanosti pomogli su i brojni sponzori kao i jedriličarska sekcija Aero kluba „Prijedor“ koji su tokom ceremonije vjenčanja nadlijetali nebo iznad grada sa natpisom „Sretno mladenci“.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.