Susret Pavić-Liloe: Preporuke ambasadora za nove investicije

srna-pavic-liloe 1Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je danas da je prioritet lokalne vlasti stvaranje povoljnog ambijenta za nove investicije i da su od izuzetnog značaja preporuke koje ambasadori nakon posjeta Prijedoru mogu prenijeti svojim sunarodnicma.

„Nadam se da je ono što uvažene ekselencije čuju od mene i od predsjednika Skupštine (grada Prijedora Seada Jakupovića) dovoljno da Prijedor preporuče kao destinaciju povoljnu za investitore“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa ambasadorkom Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Liloe.

srna-pavic-liloe 2On je podsjetio da Prijedor godinama ima odličnu saradnju sa Norveškom i sa tamošnjom Sund komunom.

„U vrijeme najveće krize za vodu Norveška nam je pomogla izgradnju novog bunara u Brezičanima, Norveška finansira rad prijedorske kancelarije Nansen dijalog centra, a naš i norveški sugrađanin pravi veliku farmu u Trnopolju“, naveo je Pavić.

On je izrazio zadovoljstvo što ga je norveška ambasadorka upoznala sa trima fondovima kojima raspolaže ambasada, a na koje mogu aplicirati i nevladine i druge organizacije.

srna-pavic-liloe 3Ambasadorka Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Liloe rekla je da nekoliko dana boravi u posjeti Banjaluci i Prijedoru i da će u toku današnjeg dana posjetiti farmera Jusufa Arifagića koji je državljanin i Norveške i BiH.

„Očekujem dobru i plodonosnu saradnju sa Prijedorom i ubuduće“, kazala je Liloe.

Ona je naglasila da svaka snažna demokratija treba i snažno civilno društvo.
SRNA

Comments are closed.