Sutra Demo tura na novoj biciklističkoj ruti

U okviru projekta prekogranične saradnje „Biciklom za turizam bez granica“ sutra bi trebalo da se održi „Demo tura“ na novoj biciklističkoj ruti od Mrakovice u Nacionalnom parku „Kozara“ do Plesma u Parku prirode „Lonjsko Polje“ u Hrvatskoj.

Cilj projekta je jačanje konkurentnosti prekograničnog područja uvođenjem nove turističke ponude koja obuhvata uređene i označene biciklističke rute, te povezivanje na postojeće i nove biciklističke rute u Hrvatskoj i u Evropi.

Biciklistička ruta „Kozara “ duga je 30 kilometara, a ukupna dužina staze s obje strane granice dvostruko je veća.

Za 8.30 časova predviđena je registracija učesnika na Mrakovici, doručak za učesnike i izjave za medije. Za 10.00 časova planiran je start prve etape, potom pauza kod manastira Moštanica, a u 13.00 časova prelazak granice u Kozarskoj Dubici. Za 13.30 časova najavljen je poečtak druge etape iz Hrvatske Dubice, potom pauza u Jasenovcu, a oko 14.30 dolazak u Plesmo, izjave za medije i ručak za učesnike u etno selu Strug.

Projekat “Biciklom za turizam bez granica” finansira se iz IPA fondova. Vodeći partneri u projektu su Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije „SI-MO-RA“ i Agencija za ekonomski razvoj Opštine Prijedor „PREDA-PD“, a među ostalim partnerima su Nacionalni park „Kozara“, Turistička organizacija opštine Prijedor i Turistička organizacija Kozarske Dubice.
Tekst i foto – SRNA i BIKE4TWF

Comments are closed.