Sutra konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta u Oštroj Luci

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Oštra Luka zakazana je sutra, potvrdio je Srni načelnik ove opštine Dragan Stanar.

Prema njegovim riječima, skupštinsku većinu činiće Demokratski narodni savez (DNS), Srpska demokratska stranka (SDS), Narodna demokratska stranka (NDS), Srpska radikalna stranka (SRS) Republike Srpske i Partija demokratskog progresa (PDP).

Kuriozitet je da je cenzus 7. oktobra u ovoj maloj rubnoj opštini prešlo svih osam političkih subjekata koji su se i kandidovali.

Skupština opštine Oštra Luka imala je do sada 17 odbornika iz šest stranaka, a od sutra će ih imati 15 iz čak osam stranaka. Broj odbornika u međuvremenu je smanjen u skladu sa smanjenjem biračkog tijela.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) osvojio je četiri mandata, DNS tri, a SDS i NDS po dva. Po jednog odbornika imaće čak četiri stranke: SRS, Demokratska partija (DP), PDP i Srpska napredna stranka (SNS).

U prethodnom sazivu osam odbornika bilo je iz SNSD-a, tri iz DNS-a, po dva iz SDS-a i NDS-a i po jedan iz PDP-a i iz Narodne stranke „Radom za boljitak“.

Novi načelnik Oštre Luke kandidat je DNS-a, a u prethodna dva mandata na čelu ove male rubne opštine bila je Drena Kuridža iz SNSD-a.

Konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta zakazana je za 10.00 časova.
Tekst – SRNA
Foto – Dnevni avaz

Comments are closed.