Sutra počinje drugi CISV kamp u Brezičanima

U ponedjeljak 06.08.2012. godine, u prostorijama Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Brezičanima drugu godinu za redom, počeće CISV kamp za djecu od 14 i 15 godina, a trajaće do 20. avgusta. Kamp je zamišljen kao internacionalni kamp između dve delegacije, jedna je delegacija iz Italije koja broji 14 učesnika i 2 lidera, a druga delegacija je iz Bosne i Hercegovine, Prijedor, koja broji isto toliko učesnika sa 4 lidera (lideri su osobe starije od 21 godinu). Očekivanja ovog kampa su velika. Cilj nam je da od dve grupe, koje su znatno vidljive na početku, napravimo jednu. Cijeli dan će nam biti ispunjen raznim aktivnostima, radionicama, koje će nam pomoći u tome. U kampu će se pričati isključivo engleski jezik.
Predsjednica CISV Bosna i Hercegovina, dr Azra Pašalić rekla je da je presrećna što pod njenim vođstvom već drugu godinu za redom organizujemo ovaj kamp u ovoj školi, i da joj je žao što nije bila uz nas od samog početka, jer CISV je došao u Prijedor još 2003. godine, ali nije bio na stepenici na kojoj je danas. Pripreme ovakvog kampa su pomalo i teske, ali je ishod odličan. Moramo se zahvaliti svim odazvanim sponzorima koji su nam pomogli u realizaciji ovog kampa, te svojim produktima mnogo nam olakšali.
U petak, 17.08.2012. godine na Sajmu omladinskih nevladinih organizacija „SONVO“ grupa koja boravi u OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani će imati manifestaciju „Open day“ gdje će doći na mali gradski trg i predstaviti prolaznicima ono šta mi radimo u kampu. Samim tim i CISV BiH će se predstaviti na sajmu. Ovim putem pozivamo sve građane da dođu i pogledaju šta je to zapravo CISV.

Istorija CISV-a i CISV BiH: CISV je osnovan davne 1951. godine od strane Doris Allen, u cilju stvaranja globalnog mira. Od tada pa sve do danas, više od 100 zemalja svijeta u svojim gradovima ima CISV organizaciju. Od 2003. godine CISV je došao i u Prijedor i iz godine u godinu smo sve prepoznatljiviji, ne samo u našem gradu već i širom BiH. Program CISV-a je raznolik zavisno od uzrasta, a članovi CISV-a mogu biti sva djeca, omladinci, ljudi od 11 godina. Svaki program je prilagođen uzrastu koji ga pohađa.
CISV Prijedor

Comments are closed.