Sutra uveče otvaranje Bellini ljetne bašte Prijedor

U petak, 27. aprila 2012. godine, u 21:00 čas, koncertom prijedorske grupe “Tattoo” i banjalučkog benda “Sunrise” biće otvorena Bellini ljetna bašta Prijedor koju je prijedorski ugostitelj Mladen Vučković od opštine Prijedor zakupio na period od četiri godine. “Za 16. maj već sada možemo najaviti koncert Sergeja Ćetkovića, a za ovu godinu u planu su i koncerti Crvene jabuke, Miroslava Ilića, Željka Samardžića, Al Dina, Natali Dizdar i Saše Kovačevića, te bendova ‘Sevdah baby’ i ‘Zemlja gruva’ za koje ćemo naplaćivati ulaznice, dok će za svirke lokalnih i banjalučkih bendova ulaz uvijek biti besplatan”, kazao je Vučković.
On je naveo da je u prvih mjesec dana uložio više od 100.000 KM u izgradnju i opremanje ljetnog šanka, namještaj, ozvučenje i popločavanje Ljetne bašte koja će ubuduće raditi pod imenom “Bellini”, a gdje će, u zavisnosti od obima posla, biti angažovano pet do deset novih radnika. “Ugostiteljstvom se bavim od 1999. godine, a ovim skupim poduhvatom namjera mi je da Prijedor dobije najbolji klub na otvorenom u Republici Srpskoj gdje će redovno dolaziti ne samo ovdašnja, već i publika iz ostalih potkozarskih opština i cijele banjalučke regije”, rekao je Vučković koji je i vlasnik prijedorskih kafića “L’angolo”, “Giotto” i “Bellini bar” koji ove godine slavi deseti rođendan.
On je istakao da će se dio aktivnosti u okviru tradicionalne manifestacije Prijedorsko kulturno ljeto nastaviti odvijati u Bellini ljetnoj bašti. “Dogovor je da za sve te aktivnosti prostor ustupimo bez naknade, a preostalo je samo još da uskladimo datume kako bismo izbjegli poklapanje opštinskih manifestacija sa događajima koje mi sami organizujemo”, dodao je Vučković.
Otvarajući u avgustu 2010. godine kultno okupljalište brojnih generacija Prijedorčana, načelnik opštine Prijedor Marko Pavić istakao je da je jedan ovakav objekat bio potreban Prijedoru i da aktuelna opštinska administracija nije oklijevala da uloži novac kako bi ponovo stavila u funkciju mjesto za koje su emotivno vezane mnoge starije generacije, ali i koje će zavoljeti svi mladi.
Ljetna bašta u prijedorskom naselju Stari grad izgrađena je krajem pedesetih godina i više od tri decenije bila je stjecište kulturnih, zabavnih i umjetničkih sadržaja. Od 1992. godine bila je u potpunosti devastirana, ali i predmet imovinsko-pravnih sporova, a 2009. godine lokalna vlast izdvojila je 300.000 KM za njenu obnovu i opremanje. Danas ovaj kompleks sadrži proširenu binu sa čeličnom konstrukcijom, opremu za video produkciju, ozvučenje i osvjetljenje, profesionalni zid za projekcije filmova, projekcionu kabinu, ljetni šank, garderobu i kancelarijski prostor.
Bellini ljetna bašta Prijedor

Comments are closed.