Sva biračka mjesta otvorena na vrijeme

izbori01

U Prijedoru su jutros u 7:00 časova otvorena sva biračka mjesta i svi mobilni timovi su na terenu, potvrdio je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.

„Izborni proces počeo je uredno i na vrijeme“, rekao je Škondrić.

Štab „Izbori 2016“ Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor prati stanje bezbjednosti tokom izbornog procesa i izvještava o tome republički štab.

„I izborni štab i šalter služba za izdavanje ličnih dokumenata rade od 7:00 do 19:00 časova“, rekla je Srni portparol CJB Prijedor Marija Matić.

Dragoslav Karan iz Centra za birački spisak grada Prijedora rekao je Srni da je ovaj centar danas otvoren od 7:00 do 19:00 časova.

izbori02

„Javljaju nam se građani od jutros i mi smo tu da im pomognemo da nađu svoje biračko mjesto, bilo putem imena i prezimena bilo putem jedinstvenog matičnog broja. Građani mogu doći lično u naše prostorije koje se nalaze u zgradi Centra javne bezbjednosti Prijedor, a mogu nam se obratiti i na broj telefona 052 216 406“, rekao je Karan.

Pristup veb-stranici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH www.izbori.ba je otežan, a ne funkcioniše pravovremeno ni SMS servis CIK-a BiH koji bi trebalo da služi za provjeru biračkog mjesta.

U Prijedoru je registrovano 86.125 građana s pravom glasa, među kojima 3.068 za glasanje putem pošte, a 445 za lično glasanje. U izbornoj trci učestvuju 23 politička subjekta. Izbori se odvijaju na 129 redovnih biračkih mjesta, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim listićima, na jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i uz tri mobilna tima.

Autor: SRNA

Comments are closed.