Svadbene subote bukirane do novembra

Svadbene subote u pojedinim salonima u Republici Srpskoj već su bukirane od aprila do kraja novembra ove godine, dok je tokom ljeta preostalo samo nekoliko termina ostalim danima, kažu u pojedinim svadbenima salonima.

U jednom svadbenom salonu u Prijedoru za „Nezavisne“ kažu da su termini za ljetni period već odavno popunjeni, kao i termini od Vaskrsa pa do kraja novembra. Oni ističu da su pojedini budući mladenci već počeli da rezervišu termine i za 2021. godinu.

„Od aprila, prva slobodna subota koja nam je na raspologanju je tek krajem novembra, nedjelja imamo još slobodnih. Najveća popunjenost je u ljetnom periodu, kada dolazi dijaspora, ne samo zato što oni prave svadbe, nego što su i oni u ljetnom periodu ovdje, pa mladenci znaju da će im u tom periodu biti tu sva rodbina. Po mom mišljenu, ljetni termin traje od 15. jula do 15. avgusta i tada je najžešća sezona, te je tad uglavnom sve popunjeno“, kažu u ovom prijedorskom salonu. Dodaju da je ljudima iz inostranstva koji prave svadbu u suštini svejedno kada će se svadba organizovati, ali da im je važno da je to u ljeto kada su godišnji odmori.

„Da li je to subota, nedjelja ili neki drugi dan, oni su tada na godišnjim odmorima pa im je bitan samo termin, svejedno da li je i radni dan“, rekli su nam iz ovog prijedorskog salona. Oni ističu da se ljudi pri rezervaciji svadbe prvo zanimaju za subote, pa one prvo i odu, pa nedjelje, zatim petak, te ako nema slobodna ta tri dana onda u obzir dolaze i ostali radni dani tokom ljetnog perioda.

„Do Vaskrasa skoro svi termini su prazni, zimi ima slabo svadbi, ako se u januaru ili februaru organizuju tri-četiri svadbe to je uspjeh, ali nakon Vaskrsa kreće se organizovanje svadbi punim kapacitetom“, kažu u ovom salonu.

Oni dodaju da na termin za buduće mladence utiču brojni faktori, a jedan od njih je i rezervacija muzičkih bendova, koji obično u sezoni budu veoma zauzeti.

„Pošto je obično na svadbama u 90 odsto slučajeva mlada gazda, ona o svemu odlučuje, tako da bude kako ona kaže. Ako hoće određeni bend, oni će svadbeno slavlje organizovati prema tome“, kažu u jednom prijedorskom salonu.

Autor: Goran Lajić – Nezavisne novine

Comments are closed.