Svečana akademija povodom dana opštine-Načelnik Pavić-Prijedor evropski grad

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je danas na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Prijedor da Prijedor ima sve elemente da bude evropski grad, ali da lokalna vlast još mora da radi na podizanju materijalne osnove stanovništva i povećanju zapošljavanja. „Upravo zbog toga već proteklih nekoliko godina radimo na stvaranju povoljnog ambijenta za privlačenje stranih i domaćih investitora s ciljem što većeg zapošljavanja naših sugrađana“, rekao je Pavić. Podsjećajući da je puno toga urađeno na infrastrukturi, Pavić je rekao da Prijedor ima sve kulturne, obrazovne i sportske sadržaje potrebne jednom gradu.
„Prosperitetni možemo biti samo ako u većoj mjeri počnemo da rješavamo najteže pitanje našeg grada, a to je zapošljavanje“, rekao je Pavić. Ističući značaj 16. maja – dana prvog oslobođenja Prijedora u Drugom svjetskom ratu 1942. godine, Pavić je rekao da Prijedor temelji svoju budućnost na vrijednostima tekovina Narodnooslobodilačke borbe – slobodi, zajedništvu i praštanju. Pavić je ukazao na dobru saradnju sa Vladom Republike Srpske, međunarodnim institucijama, susjednim i opštinama van granica BiH, što je, kako je rekao, garancija da će ova opština, uz zajedničko zalaganje, uspjeti u svojim namjerama. Na svečanoj akademiji uručena su najviša opštinska priznanja i nagrade. Plaketa opštine Prijedor kao najveće opštinsko priznanje uručena je kompaniji „Austronet“ Prijedor i Aero-klubu „Prijedor“.
Nagrada opštine Prijedor dodijeljena je i diplomiranom arheologu Milenku Radivojcu za posebne rezultate ostvarene na području kulture i njegovanju kulturno-istorijskog naslijeđa opštine Prijedor. Pohvala, kao javno priznanje opštine Prijedor, uručena je Forumu za bezbjednost građana opštine Prijedor, Udruženju penzionera opštine Prijedor i udruženjima nacionalnih manjina – Udruženju Slovenaca „Lipa“, Udruženju Čeha „Češka beseda“, Udruženju Ukrajinaca „Kozak“ i Udruženju Roma opštine Prijedor. Svečanoj akademiji u pozorištu u Prijedoru prisustvovali su ministri uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, načelnici susjednih opština, delegacije Kikinde, Pančeva i Boveca, generalni konzuli Srbije i Hrvatske u Banjaluci Jadranka Derajić i Dunja Jevak, narodni poslanici, te predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u našem gradu.
Na svečanoj akademiji su nastupili Bojana i Nikola Peković, inače pobjednici posljednje sezone šou programa „Ja imam talenat“ u Srbiji, operska pjevačica Dunja Simić te glumice Mirela Predojević i Vjera Mujović.

Comments are closed.