Sveto Karanović zaposlio 11 invalida

Vlasnik pogona za proizvodnju betonske i drvene ambalaže u naselju „Stari voćnjak“ Sveto Karanović zaposlio je 15 radnika, od kojih je 11 invalida. Nakon povratka iz inostranstva, Sveto i sam invalid, odlučio je da uz ulaganje vlastitih sredstava, iskoristi povoljnosti koje invalidima nudi Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida.

– Ideja se pojavila još dok mi je supruga bila živa, bila je bolesna od multipleskleroze i umrla je prije godinu dana. Osim tog i ja sam invalid i uvijek sam razmišljao šta učiniti za dobrobit i svoju i drugih invalida, čije probleme razumijem više od bilo koga. Opredijelio sam se za ovaj vid djelatnosti i zapošljavanje invalida i starijih lica, zato što njih svi izbjegavaju – kaže Karanović.

On ističe da je zadovoljan postignutim poslovnim rezultatima.

– Radim u granicama svojih mogućnosti, što očekujem i od svojih radnika i ovdje svi ispunjavamo neke naše norme koje smo sebi zacrtali – ističe Karanović.

Ističe da planira da proširi asortiman proizvoda koje uglavnom plasira na inostrano tržište.

– Sve što se zaradi, pored izmirivanja obaveza prema radnicima, usmjeravam na proširivanje proizvodnih pogona. Cilj mi je da dobijemo sertifikat „ISO standarda“, kako bi proizvodio drvene daščice za parkete za stranog kupca – naglašava Karanović.

Inženjer mašinstva Rade Udovčić, invalid šeste kategorije, nije vjerovao da će naći posao.

– Sa biroa sam primljen i gazdi sam mnogo zahvalan što nam je obezbijedio posao. Nadamo se da će biti uspjeha i dobrih rezultata na tržištu – priča Udovčić.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.